Doğru sabah rutini, gününüzü tamamen etkileyebilir. İşin püf noktası, sabah saatlerinin değerli olduğunu ve dikkatli bir şekilde ele alınması gerektiğini anlayarak sabahlarınız konusunda bilinçli olmaktır. İster doğal olarak zinde ve üretken hissederek uyanın, ister inanılmaz yorgun olun, belli bir rutine ayak uydurduğunuzda güne güzel başlamanız mümkün!

Yatakta biraz daha kalın

Bu saçma gelebilir ancak bu güne başlamanın en verimli yollarından biridir. Yataktan kalkmak zorunda olduğunuz gerçeğine yavaş yavaş alışmanıza izin vermek, sabahı çok daha kolay hale getirir.

Birçokları için uyanmanın ve yataktan kalkmanın en zor tarafı “yataktan çıkma” kısmıdır. Dışarı çıkmadan önce kendinizi yorganın altında yaklaşık 10 dakika geçirerek şımartın!

Perdelerinizi açık tutun

Güneş ışığı, vücudunuzu doğal olarak uyandırmanın en iyi yoludur, bu yüzden ondan saklanmayın. Bu, geceden sabaha geçişi çok daha kolay hale getirecektir. Perdelerinizi açık tutun böylece gün ışığının sizi uyandırmasına izin verin!

Bu, her sabah alarmınızla uyanmayı biraz daha az sarsıcı hale getirecektir!

Esneyin

Vücudunuz saatlerce uykudadır, ısınmasını, enerjiyle dolmasını ve hemen harekete geçmesini bekleyemezsiniz. Yatakta sadece bacaklarınızı ve kollarınızı başınızın üzerine uzatarak esneyebilir veya yataktan çıkıp ayaktayken gerinebilirsiniz – ne kadar az veya ne kadar uzun süre size doğru geliyorsa bunu o kadar süre yapın!

Meditasyon

Şimdiye kadar duymadıysanız, meditasyon harikadır. Kaygıyı azaltabilir, konsantrasyonu artırabilir ve beyninizde yer kaplayan gereksiz düşünceleri azaltmaya yardımcı olabilir.

Sabah ilk iş meditasyon yapmak oldukça iyidir çünkü güne daha pozitif bir tonda başlamanıza yardımcı olabilir.

Güne Nasıl Başlamalıyız?

Limonlu su için

Limonlar besinlerle; potasyum, C vitamini ve antioksidanlarla doludurlar. Uyanır uyanmaz limonlu su içmek, enerji seviyenizi hem fiziksel hem de zihinsel olarak yükseltmeye yardımcı olur. Limonlu su, midenizdeki besin emilimini artırarak gün boyu enerjik kalmanızı sağlar.

Tam emilimi sağlamak için sabah ilk iş (aç karnına) içmeniz gerekir. Ayrıca içtikten sonra yemeden önce 15-30 dakika beklemelisiniz.

Egzersiz yapın

Sabah ilk iş olarak egzersiz yapmak, gün boyu öz kontrolünüzü ve enerji seviyenizi geliştirir. Vücudunuzu 10 dakika kadar kısa bir süreliğine hareket ettirmek, beyninizi rahatlatan ve dürtülerinizi kontrol altında tutan bir nörotransmitter olan GABA’yı serbest bırakır.

Güne başlamak için en sevdiğimiz üretken yollardan biridir. Ayrıca işe gitmeden önce zamanınız biterse masanızda yapabileceğiniz birçok egzersiz vardır!

Düzgün bir kahvaltı yapın

Kahvaltıyı güzel yapmak, güne başlamanın en verimli yollarından biridir.

Kahvaltı yapan kişilerin kilolu olma olasılığı daha düşüktür, kan şekeri seviyeleri daha stabildir ve gün boyunca daha az aç olma eğilimindedirler. Sağlıklı bir kahvaltı size enerji verir, kısa süreli hafızanızı geliştirir ve daha yoğun, daha uzun süre konsantre olmanıza yardımcı olur.

Kitap okuyun

En sevdiğiniz kitaplardan birinin birkaç sayfasını okuduktan işlerinizi tamamlamak için motive olursunuz. Hiçbir şey bir kitap okumak kadar zihninizi çalıştıramaz.

Bunu ister sabah rutininizin içerisine ekleyin, ister öğle aranızda yapın, ister yolda giderken! Kitap okumayı alışkanlık haline getirdiğinizde siz de değişimi göreceksiniz.

Gül suyunun mucizesi” başlıklı blog yazımıza gidebilir ya da İyi Yaşa kategorisine geri dönebilirsiniz.