Çoğu insan yeterince su içmez. Su, vücudumuzun ana kimyasal bileşenidir ve vücut ağırlığınızın ortalama %60’ını oluşturur. Üstelik su içmek ile kilo vermek arasında ciddi bir bağlantı bulunur.

Tüm canlılar açısından suyun önemi tartışılmaz. Söz gelimi, vücudumuzdaki her sistem suya bağlıdır. Örneğin, su hayati organlardan toksinleri temizler, besinleri vücuda taşır. Hücreleriniz ve kulak, burun ve boğaz dokuları için nemli bir ortam sağlar. Su eksikliği, vücudunuzda normal işlevleri yerine getirmek için yeterli su olmadığında ortaya çıkan bir durum olan dehidrasyona neden olabilir. Hafif dehidrasyon bile vücudunuzu enerjiden yoksun bırakır ve sizi yorar.

Peki, su içmenin insanlar için en çekici yanı bunlar mı dersiniz? Elbette hayır! Gelin, su içerek nasıl kilo verebileceğinize dair ipuçlarımızı okuyun!Su İçmek ve Kilo Vermek Arasındaki Bağlantı

Su içerek iştahınızı azaltırsınız.

Yemekten önce su içmek iştahınızı azaltabilir, bu da daha az kalori alımına ve sonunda kilo kaybına neden olur. Su içmek tok hissetmenizi sağlar ve yediğiniz miktarı azaltır. Ayrıca çocuklar ve genç yetişkinler için yemeklerle birlikte su içmenizi şiddetle tavsiye ederiz. Çok fazla çocuk yemeklerinde gazlı içecekler ve enerji içecekleri içiyor, şeker alımını artırıyor ve yemeklerine çok fazla kalori ekliyor.

Kalorilere elveda dersiniz.

Evet, su daha fazla kalori yakmanıza yardımcı olabilir. Yapılan bir araştırmaya göre yarım litre soğuk ve oda sıcaklığında su içen 12 kişinin enerji harcamasında artış yaşadığını gösterdi. Suyu içtikten sonra normalden yüzde 2 daha fazla kalori yaktılar.

Su içerek toksinleri temizlersiniz.

Su, böbreklerin toksinleri ve atıkları filtrelemesine yardımcı olurken, organ gerekli besinleri ve elektrolitleri korur. Vücut susuz kaldığında, böbrekler sıvı tutar ve atıkları vücudunuzdan uzaklaştıramazsınız. Vücutta atık biriktiğinde, insanlar şişkinlik ve yorgunluk hissedebilir. Şişkinlik, bir kişinin beline yük ekleyebilir.

Sıvı kaloriyi azaltmış olursunuz.

Şekerli kahve, meyve suyu, soda, çay, sporcu içecekleri, alkollü içecekler – insanların gün boyunca tükettiği içeceklerin çoğu kalori yüklüdür. Diyetinizden tüm bu içecekleri çıkarmanızı önermiyoruz, ancak bu yüksek kalorili içeceklerin yerine günde üç bardak su eklemek, kilo vermenize yardımcı olacaktır.

BONUS: Soğuk su içmek kalori yakmak için daha iyidir; Vücudunuz suyu ısıtmak için daha çok çalışırken metabolizmanızı hızlandırmaya yardımcı olur!

Juliet’in Evi: Verona” başlıklı blog yazımıza gidebilir ya da İyi Yaşa kategorisine geri dönebilirsiniz.