Flyboard Nedir?

Flyboard, son yılların en gözde su eğlencelerinden biridir. Birçok insanın hem moral açısından hem de motivasyon açısından tercih ettikleri bir su sporu aracıdır.

Adrenalin tutkunları, suyu iterek güç üreten araç sayesinde denizde hem takla atma hem de denize dalış yapma fırsatını yakalarlar.

Deniz üzerinde, bir hortumun ucunda havada uçan insanlar… Havada taklalar atarak balıklama denize dalma ve hızla denizden çıkma heyecanı…

Giderek yaygınlaşan, tatil beldelerinin pahalı ve eğlenceli oyuncağı olan bu deniz sporu aracı, su sporlarına meraklı olan ve adrenalin tutkunu herkesin denediği bir araç haline gelmiştir. Bu deniz sporu aracı dünyada ve Türkiye’de giderek yaygınlaşan bir eğlence aleti olarak gelecek vaat etmektedir.

Su kayağı, jetski, snowboard ve akrobatik dalış gibi su sporlarının heyecanı flyboardla da denenebilmektedir. Tarif edilemez duygular yaşatan flyboardla su üzerinde kayılabilir, hız yapılabilir, balıklama dalış veya hızlı çıkışlar yapılabilir. Kısacası su üzerinde yapılabilecek bütün sporları bir araya getiren bir araçtır denilebilir.

Flyboard en yeni, en modern ve eğlenceli su aracı olarak bilinmektedir.

Flyboard Deniz Sporunun Tarihi

Tüm spor dallarının hikayesi ve bir tarihçesi olduğu gibi bu sporun da bir tarihçesi bulunmaktadır. Deniz sporu aracı olan Flyboard, Fransız uçak mühendisi ve jetski dünya şampiyonu olan

Franky R. Zabata tarafından 2012 yılında tasarlanmıştır. Spor alanında başarılı bir geçmişe sahip olan Franky, “Zabata Racing” adlı firması adı altında Flyboardın patentini almıştır. Eğlenceli ve kaliteli vakit geçirmek için tasarlanmış bu buluş, kısa sürede Avrupa ülkeleri başta olmak üzere tüm dünyaya yayıldı. Araç ilk defa 2012 Dünya Kayak Şampiyonası’nda tanıtılmıştı.

Flyboard Deniz Sporunun Özellikleri

Flyboard, suyun basınçla püskürtülmesi sayesinde uygulandığı anda dengede kalınmasını sağlar. Bu sayede kullanan kişinin kolayca havalanmasını ve denizin içinde ilerlemesini sağlar. Suyun üzerinde yaklaşık olarak 15 metreye kadar yükselebilir ve suyun altında da yaklaşık olarak 2,5 metre kadar derinliğe inebilir.

Flyboard, üstün kontrol ve hassas manevra kabiliyeti sağlamak için tasarlanmıştır. Flyboard üzerinde sadece dengede durup vücudu ve ayakları senkronize bir şekilde kullanmak gerek. Ayaklara takılan “nozül” adı verilen itme parçası, yüzde 90 oranında itme gücü sağlarken, kollara takılan nozüller ise, denge kurmayı veya sabit durmayı sağlayabilmektedir. Amatörler ve profesyoneller için iki farklı model bulunmaktadır.

Amatörler için üretilmiş model, ayak ve vücut dengesini sağlayarak aracı daha kolay öğrenmeyi sağlar. Profesyoneller için üretilmiş model ise, tamamen kişinin yeteneklerine bağlı olarak hareket ve uçuş hassasiyeti sağlar. Genel olarak Flyboardı kullanabilmek için yarım saatlik bir eğitim yeterlidir. Hatta eğitmen olmadan 1 saat içinde rahatlıkla kullanılabilmektedir. Tabi biraz korkusuz da olunursa performansa göre 1 ila 2 saat bu aleti kullanılabilir.

“Güneş Ve Deniz Renkli Sokaklarıyla Lizbon” Başlıklı blog yazımıza gidebilir ya da Eğlen kategorisine geri dönebilirsiniz.