2019 yılına iz bırakabilen en iyi yabancı dizileri sizler için derledik. Şimdiden iyi seyirler…

Game of Thrones (Taht Oyunları)

Türü                : Aksiyon, Macera Dram
Yapım Yılı     : 2011 – 2019
IMDB Puanı : 9.3

Game of Thrones (Taht Oyunları) dizisinin konusu

George RR Martin’in en çok satan kitap serisine dayanarak David Benioff ve DB Weiss tarafından oluşturulan dizi adeta 2010’lu yıllara damgasını vurdu. “Taht Oyunları”, şövalyeler, kaleler, savaşlar ve barbarların yanı sıra yaratılan tanrıları, dilleri ve adetleri ile çok kapsamlı unsurlara sahip, destansı bir fantastik dizi. Dokuz asil ailenin Orta Çağ’a benzer bir dönemde, Westeros adı verilen topraklar üzerindeki hakimiyet mücadelesini konu alan “Game of Thrones”, birçok bölümünde, tarihi öğelerin yanı sıra fantastik unsurlara da yer veriyor. Sürpriz finallerle son bulan her sezon izleyicilerine inanılmaz görsel şovlar sunan savaş sahneleri vaat ediyor. Kesinlikle seyretmenizi önerdiğimiz dizinin çocuklara yönelik olmadığını hatırlatalım.

2019 Yılında İz Bırakan En İyi Yabancı Diziler - Game of Thrones

Vikings (Vikingler)

Türü               : Aksiyon, Macera Dram
Yapım Yılı    : 2013 –
IMDB Puanı : 8.6

Vikings (Vikingler) dizisinin konusu

History Channel’ın yapımcılığını üstlendiği, Michael Hirst tarafından oluşturulan “Vikings” orijinal bir Kanada-İrlanda dizisi. Başlangıçta sadece bir mini dizi olarak planlanmışken, izleyicilerden aldığı güçlü destek sayesinde birçok sezondan oluşan ve halen devam eden görkemli bir yapıta dönüştü. “Vikings” okyanustaki uzak kıyıları yağmalamayı kafasına koymuş, basit bir çiftçi ve Viking savaşçısı Ragnar Lothbrok’un acımasız ve gizemli dünyası ile başlar. Dönemin en iyi teknelerini üreten arkadaşı Floki’yi ikna edince, Ragnar, tarihe de konu olan efsanevi baskınlarına başlar. Sanılanın aksine, Vikings Antik Çağları değil, 8. ve 11. Yüzyıllar arasında yapılan seferler ve savaşlarla ilgili hikayeleri baz alır. İlk sezonlar efsanevi kahraman Ragnar Lothbrok’un İngiltere, Fransa ve İskandinavya maceralarını, devam eden sezonlar da oğullarının İngiltere, İskandinavya ve Akdeniz’deki maceralarını konu alır. Tarihi film ve dizleri sevenlerin kaçırmamasını önerdiğimiz Vikings’in de tıpkı Game of Thrones (Taht Oyunları) dizisi gibi, çocuklara yönelik olmadığını hatırlatalım.

2019 Yılında İz Bırakan En İyi Yabancı Diziler - Vikings (Vikingler)

Homeland

Türü               : Aksiyon, Suç, Dram, Gizem
Yapım Yılı    : 2013 –
IMDB Puanı : 8.3

Homeland dizisinin konusu

Her ne kadar dizi Bipolar bir CIA ajanı Carrie Mathison ile amiri ve akıl hocası Saul Berenson etrafında şekillense de “Homeland” 11 Eylül sonrası Amerikan dış politikasına ve tüm dünyadaki CIA operasyonlarına oldukça gerçekçi bir biçimde yaklaşıyor. Carrie Mathison rolündeki Claire Danes ve Saul Berenson rolündeki Mandy Patinkin’in oyunculuk performansları çok etkileyici. Konu CIA olunca ülkemiz ve coğrafyamızdaki komşu ülkeler sık sık karşımıza çıkıyor. 11 Eylül’den sonra artan terörizm korkusunun Amerika’da hangi boyutlara ulaştığı hakkında net bir fikir edinebileceğiniz “Homeland” dizisi 8. Sezonunu kutluyor. Tüketici alışkanlıklarının ve gündemin hızla değiştiği dijital dünyada 8 sezon ayakta kalmak hiç de azımsanacak bir başarı değil. Homeland’in yaratıcıları Alex Gansa ve Howard Gordon’un bir CIA uzmanından destek aldığı dizinin mevcut dünya olaylarını yansıtma yeteneği rakipsiz!

2019 Yılında İz Bırakan En İyi Yabancı Diziler - Homeland

Outlander

Türü                : Aksiyon, Drama, Fantazi, Romantik
Yapım Yılı     : 2014 –
IMDB Puanı : 8.4

Outlander dizisinin konusu

Diana Gabaldon’un “Outlander” adlı romanından esinlenen dizi bir zaman yolculuğu etrafında şekillenir. Claire Randall bir savaş hemşiresidir ve tıpkı onun gibi İkinci Dünya Savaşı’nın tüm zorluklarını atlatan kocası ile mutlu bir evliliği vardır. Ancak gizemli bir şekilde 1945 yılından 1743 yılına giderek, bambaşka bir hayat yaşamak zorunda kalır. Her iki yaşamında da çok farklı iki adam arasında tutkulu bir aşk yaşayan Claire tarihi olaylara şahit olur. Diziyi izlemek isteyenlere “Outlander” roman serisinin, tüm zamanların en çok satan kitap serilerinden biri olduğunu hatırlatalım.

2019 Yılında İz Bırakan En İyi Yabancı Diziler - Outlander

Peaky Blinders

Türü                : Aksiyon, Drama, Suç
Yapım Yılı     : 2014 –
IMDB Puanı : 8.8

Peaky Blinders dizisinin konusu

Birinci Dünya Savaşı sonrasında Peaky Blinders isimli bir sokak çetesini anlatan dizi savaş sonrasında Birmingham şehrini odağına alarak aslında o dönemde İngiltere’de yaşanmış ekonomik sıkıntılara ayna tutuyor. Bir başka deyişle, Amerikan mafya dizilerine alternatif arayanlar için ideal bir yapım. Tommy Shelby ailesinin yasa dışı bahisten diğer suçlara kayarak suç örgütünü genişletmesi ile Müfettiş Chester Campbell’in çete ile mücadelesine yer veren “Peaky Blinders” son yıllarda popülerliğini oldukça arttırmış durumda. Ayrıca dizi boyunca zaman zaman karşınıza çıkacak Winston Churchill profili, İngiliz Gizli Servisi ve çeşitli yer altı örgütleri ile olan ilişkileri bakımından izleyenleri oldukça şaşırtıyor.

2019 Yılında İz Bırakan En İyi Yabancı Diziler - Peaky Blinders

2019 Yılının En iyi Netflix dizileri” başlıklı blog yazımıza gidebilir ya da Keşfet kategorisine geri dönebilirsiniz.

Kullanılan tüm görseller netflix.com ve blutv.com’dan alınmıştır.