fbpx
2019 Yılının En iyi Netflix dizileri

2019 Yılının En iyi Netflix dizileri

Seyretmeye değer yeni bir dizi arıyorsanız, 2019 yılında çekilen ya da 2019 yılında da devam eden en iyi Netflix dizilerini sizler için derledik. Şimdiden iyi seyirler…

Our Planet (Gezegenimiz)

Türü                 : Belgesel
Yapım Yılı     : 2019
IMDB Puanı : 9.3

Our Planet (Gezegenimiz) dizisinin konusu

Vahşi doğadan gizemli okyanuslara, Güney Afrika’nın platolarından Güney Amerika’nın efsanevi ormanlarına kadar uzanan, dünyanın habitat çeşitliliğini oldukça renkli bir biçimde anlatan bir belgesel serisi “Our Planet”. Müzik seçimleri, muhteşem çekimleri ile hiç sıkılmadan ailecek seyredebileceğiniz adeta görsel bir şölen. Sir David Attenborough tarafından seslendirilen dizi doğal dünyayı daha önce hiç olmadığı kadar iyi anlamamıza yardımcı oluyor. Silverback Productions ve WWF ile iş birliği ile oluşturulan “Our Planet”in 2019’da 2 Emmy ödülü kazandığını hatırlatalım.

2019 Yılının En iyi Netflix dizileri - Our Planet

When They See Us (Bizi Gördüklerinde)

Türü                : Suç, Dram
Yapım Yılı     : 2019
IMDB Puanı : 8.3

When They See Us (Bizi Gördüklerinde) dizisinin konusu

Harlem’li beş gencin Central Park’ta gerçekleştirilen bir saldırıdan sorumlu tutulması ve akabinde gerçekleşen olayları konu alan dizi tamamen gerçek bir hikâyeye dayanıyor. Amerika’da gerçekleşen bir adaletsizlik hikayesinin derinliklerine inen “When They See Us” sırf siyah ve latin olduğu için olağan şüpheli haline gelen 5 gencin yanlış mahkumiyetlerini, ardından gelişen olayların kendileri ve aileleri üzerindeki etkisini inceliyor. Dizinin 2019’da 16 ödül birden aldığını hatırlatalım.

2019 Yılının En iyi Netflix dizileri - When They See Us

Stranger Things (Tuhaf Şeyler)

Türü                : Dram, Fantastik, Korku
Yapım Yılı     : 2016-
IMDB Puanı : 8.8

Stranger Things (Tuhaf Şeyler) dizisinin konusu

Dizi küçük bir kasabada kaybolan bir çocuğu bulmaya çalışan bir aileyi konu alır. Zaman ilerledikçe aileyi gizli deneyler, korkutucu doğaüstü olaylarla dolu bir gizem beklemektedir. “Stranger Things” hakkında birkaç enteresan bilgi verelim. Dizide yer alan çocuklar, tam 1.213 çocuk oyuncu arasından seçildi. Yönetmenliği, senaristliği ve yönetici yapımcılığı Duffer Kardeşler tarafından gerçekleştirilen dizi önce “Montauk” olarak adlandırıldı. Duffer Kardeşler Steven Spielberg, Steven King ve 80’leri harmanlayan bir isim arıyorlardı. İlk 2 sezonun maliyeti 120 milyon doları aştı. Korku ve gerilim türünün duayeni Stephan King tarafından da takdir alan bu diziyi kaçırmayın deriz.

2019 Yılının En iyi Netflix dizileri - Stranger Things

Black Mirror

Türü               : Bilim Kurgu, Gerilim
Yapım Yılı    : 2011-
IMDB Puanı : 8.8

Black Mirror dizisinin konusu

Her bölümü birbirinden bağımsız, teknoloji ve karanlık içgüdülerin çarpıştığı, zaman zaman çoklu evrenin keşfedildiği bir antoloji dizisi. Charlie Brooker tarafından yaratılan “Black Mirror” adeta 21. yüzyıldaki varlığımızı bize yansıtan “Siyah Bir Ayna”. Dizinin başlığı cep telefonu, bilgisayar ve televizyon ekranlarının kapatıldıklarındaki görünümünü sembolize ediyor. Teknolojinin hayatımızı nasıl etkilediğini merak edenler kaçırmasın.

2019 Yılının En iyi Netflix dizileri - Black Mirror

Narcos

Türü                : Biyografi, Suç, Dram
Yapım Yılı     : 2015-2017
IMDB Puanı : 8.8

Narcos dizisinin konusu

Kokain üretimi ve dağıtımı ile milyarder olan Kolombiyalı uyuşturucu kralı Pablo Escobar’ın hikayesini anlatan dizi. Kokain ve uyuşturucu kartellerinin dünya çapında büyümesi ve yayılmasıyla ilgili gerçek olaylara da yer veren “Narcos”, Pablo Escobar ile onu yakalamak için Kolombiya’ya gönderilen bir Amerikan ajanı etrafında şekilleniyor.

2019 Yılının En iyi Netflix dizileri - Narcos

Sacred Games (Kutsal Oyunlar)

Türü                : Aksiyon, Suç, Dram
Yapım Yılı     : 2018
IMDB Puanı : 8.8

Sacred Games (Kutsal Oyunlar) dizisinin konusu

2006 yılında Vikram Chandra tarafından yayınlanan “Kutsal Oyunlar” isimli romana dayanan dizi Mumbai’de geçer. Tıpkı babası gibi iyi bir polis olmak isteyen Sartaj Sihn aslında sorunlu bir Mumbai Polis müfettişidir. Ansızın aldığı bir telefon onu Bombay’ın yozlaşmış polis şebekesi içinde bir yaşam mücadelesine atar. Netflix’in Hindistan’daki ilk orijinal dizisi olan Sacred Games ilgili enteresan bir habere yer vermekte fayda var: 10 Temmuz 2018’de, Hindistan eski Başbakanı Rajiv Gandhi’ye atıfta bulunan sahnelerin kaldırılması için Delhi Yüksek Mahkemesi’ne bir dilekçe verildi. Ardından bu sahneler Hindistan’ın iki ana siyasi partisi arasında bir söz savaşı başlattı. Tüm bu olaylar dizinin ne kadar ses getirdiği hakkında bize bir ipucu veriyor…

2019 Yılının En iyi Netflix dizileri - Sacred Games

Dark (Karanlık)

Türü                : Bilim Kurgu, Aksiyon, Suç, Gizem
Yapım Yılı     : 2017-2019
IMDB Puanı : 8.8

Dark (Karanlık) dizisinin konusu

Eğer başrollerinde Bruce Willis, Madeleine Stowe ve Brad Pitt’in yer aldığı, 1995 yapımı “12 Maymun” isimli filmi beğendiyseniz bu dizi tam size göre! “Dark”, iki küçük çocuğun kaybolması üzerine aileler arasındaki ilişkilerin açığa çıkardığı gizemli olayları konu alan, oldukça sürükleyici bir dizi. Özellikle Almanya’da geçen Dark’ı genç kuşaklar kadar 1970-1980 yılları arasında doğanların da çok seveceğini hatırlatalım. Jonas adında genç bir çocuğu sonsuza dek değiştiren bir trajedi ile başlayan bu diziyi tıpkı 12 Maymun filmi gibi çok dikkatli takip etmenizi öneririz.

2019 Yılının En iyi Netflix dizileri - Dark

Ozark

Türü                : Aksiyon, Suç, Gizem
Yapım Yılı     : 2017-2019
IMDB Puanı : 8.4

Ozark dizisinin konusu

Marty Byrde yanlış tarafı seçti, asla durmadı, bile bile devam etti ve en sonunda ailesini karanlık bir dünyaya sürükledi. Bir anlamda Breaking Bad’e benzeyen dizi Chicago’da parasını akladığı kartel ile sorunlar yaşayan mali danışman Marty Byrde ve ailesinin etrafında şekilleniyor. Ailesinin ve kendinin hayatını kurtarmak için kartele bir anlaşma teklif eden Marty, ailesi ile birlikte Missouri’nin Ozark kasabasına yerleşiyor. Ancak gelişen olaylar ailenin her bir bireyini işin içine sokuyor. Üstelik yaşadıkları küçük Amerikan kasabası da hiç masum değil. Tansiyonu hiç düşürmeyen “Ozark” gerilim, macera ve dram sevenler için her türlü unsuru barındırıyor: Şok edici ölümler, bambaşka hayatlar, geçmişle bağlantılar, kapsamlı diyaloglar, kara mizah, iyi bir kurgu…

2019 Yılının En iyi Netflix dizileri - Ozark

Dünya Sağlık Örgütü verileriyle ay ay bebek kilosu” başlıklı blog yazımıza gidebilir ya da Öğren kategorisine geri dönebilirsiniz.

Kullanılan tüm görseller netflix.com’dan alınmıştır.

Herhangi bir şey ara