Çocuklarınıza doğayı ilgi çekici, uygulamalı bir şekilde öğretebilecek pratik bir kitap arıyorsanız, Richard Irvine tarafından yazılan “Vahşi Günler: Genç Maceracılar için Açık Hava Oyunu“nu kesinlikle edinmenizi tavsiye ederiz. Bu keyifli kitap, 50’den fazla aktivite, oyun, proje ile doğayı nasıl anlayıp onunla nasıl daha fazla etkileşim kuracağınıza dair etkileyici bilgilerle doludur.

Kitap üç ana bölümden oluşur: ilk bölüm yapım, ikinci bölüm oyunlar ve hikayeler, üçüncü bölüm ise keşiftir. “Yapım” en büyük bölüm olarak her yaştan çocuk için etkileyici bir etkinlik listesi sunar. Bunlar bir kamp ateşi inşa etmek ve üzerinde yemek pişirmek gibi son derece kullanışlı, sazlık tekneler ve peri evleri yapmak gibi eğlenceli, tahta pulları çizmek ve oymak gibi sanatsaldır.

Oyun bölümü, herhangi bir çocuğu saatlerce meşgul edecek mükemmel bir hazine avı fikirleri listesiyle başlar. Grup oyunları, solo oyunları, eski moda oyunları ve yenilerini önerir. Keşif bölümü, kuş gözlemciliği, bitki tanımlama, bulut tespit etme, böcek avlama ve daha fazlası gibi doğa temelli becerilere odaklanır.

Bu kitapla ilgili etkileyici olan şey, faaliyetlerin her birinin ne kadar yaratıcı olduğudur. “Vahşi Günler” doğa temelli oyun kitapları içinde en başarılı olanlardan biridir diyebiliriz.

Hiç kuşkusuz, çocukların evlerde ve ekranların önünde çok fazla zaman geçirdiği bir zamanda, açık havadaki oyun sürelerini en üst düzeye çıkarmak ebeveynlerin ve eğitimcilerin en önemli önceliği. Ancak onları sadece dışarıda oynamaya teşvik etmek her zaman yeterli olmayabilir; bazen bu süreç daha fazla rehberlik gerektirebilir; işte bu kitap bunun için biçilmiş bir kaftandır.

Vahşi Günler: Genç Maceracılar İçin Açık Hava Oyunu

“Vahşi Günler: Genç Maceracılar için Açık Hava Oyunu” kitabını, çocuğunuzun evdeki eğitimini veya çevrimiçi eğitimini desteklemek için başvurabileceğiniz bir tür doğa bilimleri ders kitabı olarak düşünebilirsiniz. Aktivitelerde ilerleyin, birkaçını hafta sonu ailecek uygulamak için seçin veya mümkünse çocuğunuza her gün bir tane ayırın. Bu kitaptaki her şeyi yapacak olsaydınız, şüphesiz çocuğunuz muazzam bir doğa aşığı olurdu.

Kitabın yazarı Richard Irvine aynı zamanda, kişinin doğa deneyimini geliştirmek için bileme bıçağı, el matkabı, budama testeresi, doğal lif ipi ve kibrit gibi uygun aletleri bir araya getirmesi gerektiğine vurgu yapıyor. Ebeveynlerin bu eşyaları çocuklara verme konusundaki korkularını kabul ediyor, ancak onlara nasıl fayda sağladığına dikkat çekiyor:

“Dünyada güvende olmaları için, gençlerin risk almalarına izin verilmesi gerekir. Olası tüm tehlikelerden yalıtılmış bir şekilde büyürlerse, kendileri için neyin güvenli veya tehlikeli olduğunu değerlendirmekte zorlanabilirler ve şu önemli soruyu sormayı öğrenemeyebilirler. “Ya öyle olmazsa?” Bu kitaptaki bazı projeler ve fikirler yangın, tehlikeli aletler ve kaybolma gibi sorunları içerir, ancak güvenlik tavsiyeleri göz önünde bulundurulduğunda ve sağduyulu olunduğunda bunlar birer sorun olmaktan çıkar.”

Irvine, çocukların dünya çapında çeşitli ortamlarda yaşadığını ve herkesin eyalet parklarına, vahşi bölgelere veya sulak yerlere erişemeyebileceğini kabul ediyor. Ancak bu, doğanın tadını çıkaramayacağınız anlamına da gelmiyor. İster hareketli bir şehirde veya banliyölerinde ister çiftliklerde ister ormanlara veya sahile yakın bir yerde yaşıyor olun, her yerde küçük vahşi doğa parçaları bulunabilir. Parklarda, şehir sokaklarında bile macera yaşanabilir. Ya da yakın yerlerdeki nehir kenarları, plajlar, ormanlar, bozkırlar veya kırlar. Gereken tek şey biraz merak ve belki de bu kitap gibi bir rehberdir.

Enrico Caruso’dan Pavarotti’ye iz bırakan tenorler” başlıklı blog yazımıza gidebilir ya da Keşfet kategorisine geri dönebilirsiniz.