Reçel ve marmelat, meyve konservesi türleridir. Her ikisi de benzer malzemeleri kullanır ve meyvenin kaynatılmasını, ezilmesini ve püre haline getirilmesini ve ardından şeker ve su karışımında pişirilmesini içeren aynı hazırlama yöntemini izler.

Marmelat ve Reçel Arasındaki Farklar Nelerdir?

Reçel

Her iki konservenin de tadı çok farklıdır. Reçel tatlı iken, marmelat acı tatlı ve keskin bir tat verir.

Tatlı bir meyve aroması veren reçel, çilek, yaban mersini, ahududu, erik, şeftali, kayısı, mango, elma vb. meyvelerin pürelerinden yapılır. Bazı reçeller, yapıldığı meyve parçalarını da içerebilir. Pürüzsüz, sürülebilir bir doku ve kalınlık elde etmek için bir jelleştirici madde olan şeker ve pektin eklenir. Koruyucu olarak sitrik asit kullanılır.

Marmelat daha çok jöle gibidir ve sadece narenciye meyvelerinin posasını ve suyunu kullanır. Burada da şeker ve pektin eklenir. Ancak meyve parçalarının eklendiği reçelden farklı olarak marmelat, kütle içinde asılı kalan narenciye kabuklarını kullanır. Bu kabuklar, tatlı ve keskin marmelatlara lezzetli ve hafif acı bir tat katar. Marmelatlar büyük ölçüde limon, ananas ve portakal gibi çeşitli narenciye meyvelerinden yapılır.

Reçel ve marmelat, bir dilim sade ekmek veya bir dilim sıcak tost üzerine uygulandığında kahvaltınıza lezzetli bir katkı sağlar.

Tartışma uğruna, iki meyve konservesi arasındaki farkları not etmek en iyisidir ve bunlar reçel ve marmelattır. Başlangıç olarak, reçeller hem meyvenin suyunu hem de etinin bazı parçalarını içerir. Buna ek olarak, bazı profesyonel yemek kitapları reçelleri pişmiş veya jel haline getirilmiş püre haline getirilmiş meyveler olarak tanımlar. Reçellerde genellikle bir çeşit meyve veya sebze kullanılır, iki veya daha fazlasının kombinasyonu kullanılmaz. Meyveler ve daha küçük meyveler, günümüzde en popüler meyve reçellerinin ana malzemesi olarak görülmektedir.

Belirli bir reçelin iyi hazırlanıp hazırlanmadığını, tadına bakarak ve genel kıvamını hissederek anlayabilirsiniz. En iyi reçeller, dedikleri gibi, yumuşak ve hatta tutarlı olanlardır. Meyve parçalarını hissedememelisiniz. Bu reçeller aynı zamanda, karışımdan ayrılan herhangi bir görünür sıvı fark edilmeden eşit olarak yayılabilen yarım jöle dokusu ile birlikte tam ve parlak bir rengi paylaşırlar. Reçel hazırlamak için, meyveyi kesmek veya ezmek ve ardından meyvenin pektininden yararlanmak için bileşenleri bir şeker-su karışımı içinde ısıtmak gerekir. Ortaya çıkan ürün, daha sonra cam veya konserve kaplarda taze olarak kapatılan gerçek reçeldir.

Marmelat ve Reçel Arasındaki Farklar Nelerdir?

Marmelat

Marmelat, reçel ile yakından ilişkilidir. Aslında birinci kuzen ilişkisine benziyorlar. Reçel gibi, meyve konserveleri kategorisine girer, ancak yalnızca saf narenciye ve su-şeker karışımının birleşiminden elde edilir. Diğer marmelat çeşitleri, lezzet veya narenciye kabuğunun bir kısmını kullanır (tüm meyveyi değil). Bu bileşen, yağları nedeniyle marmelata hafif acı bir tat katar. Portakal belki de marmelat için kullanılan en popüler narenciye meyvesidir. Standart portakalların yerini alan diğer turunçgiller ise greyfurt, misket limonu ve limondur.

Sonuç olarak, reçel ve marmelat aşağıdaki yönlerden farklılık gösterir:

  1. Reçeller herhangi bir meyve veya sebze türünden yapılırken, marmelat yapımında narenciye kullanılmalıdır.
  2. Reçeller temel olarak meyvenin tamamını ezerek, püre haline getirerek ve pişirerek kullanır, marmelat ise turunçgillerin kabuğundan (kabuğundan), posasından ve suyundan (meyvenin tamamından değil) oluşur.

Kardeşlik Bağını Anlatan Filmler” başlıklı blog yazımıza gidebilir ya da Öğren kategorisine geri dönebilirsiniz.