Eğer denize yakın bir yerde yaşıyorsanız, sık sık plaja gidiyorsanız veya bu yazı deniz kenarında geçirmeyi planlıyorsanız, eğlenceden çok daha fazlasını elde etme şansınız bulunmakta! Çünkü deniz suyunun vücudumuz için sayısız faydası var

Tarihsel olarak, doktorlar hastalarına çeşitli hastalıkları iyileştirmek için deniz kenarına gitmelerini tavsiye ederdi. Aslında hastalarının suda tam olarak ne kadar süreyle, ne sıklıkta ve hangi koşullar altında olacağını ayrıntılandıran reçeteler yayınlayacaklardı.

Hatta deniz suyunun tıbbi amaçlarla kullanılmasının bir adı bile vardır: talassoterapi.

Cildimize iyi gelir

Deniz suyu, sodyum, klorür, sülfat, magnezyum ve kalsiyum dahil olmak üzere önemli ölçüde daha yüksek miktarda mineral içermesi bakımından nehir suyundan farklıdır. Bu nedenle birçok cilt rahatsızlığı için faydası vardır.

Sedef hastalığı, kronik ve otoimmün (bağışıklık sisteminin sağlıklı hücrelere saldırdığı) bir cilt durumudur. Bu insanlar genellikle kaşıntılı, pullu plaklardan oluşan deri döküntülerinden muzdariptir.

Mineral bakımından zengin doğal sularda banyo yapmak balneoterapi olarak adlandırılır ve bu yöntem sedef hastalığını tedavi etmek için uzun süredir kullanılmaktadır.

Deniz suyunun egzama için de faydaları vardır. Denizde yüzmek, genellikle sıcak ve klorlu havuzlarda egzersiz yapmakta zorlandıkları için şiddetli egzaması olanlar için iyi bir egzersiz seçeneği olabilir.

Deniz Suyunun Faydaları

Bahar nezlesine ve sinüslere iyi gelir

Nazal irrigasyon veya burun boşluğunun tuzlu solüsyonlarla yıkanması, bahar nezlesi ve ayrıca sinüs iltihabı ve enfeksiyonu olan birçok kişi tarafından tamamlayıcı bir tedavi olarak kullanılır.

Okyanusta yüzme ve tuza maruz kalma aynı zamanda bahar nezlesi ve sinüzit semptomlarının azalmasını da sağlar.

Meditasyon ve rahatlama

Ruhsal açıdan doğal ortamlarda egzersiz yapmanın, başka yerlerde egzersiz yapmaktan çok daha fazla yararları vardır.

Deniz suyu rahatlatıcı, meditatif olabilir ve stresi azaltabilir. Deniz biyoloğu Wallace J. Nichols, 2014 yılında Blue Mind adlı kitabında, insanların suyun içindeyken kendilerini neden meditatif ve rahat bir durumda bulduklarına dair kanıtları bir araya getirdi. Bunun bir nedeni, yüzme ve dalış sırasında kullanılan nefes kalıplarıdır. Bunlar parasempatik sinir sistemini (organ fonksiyonlarını kontrol eden ve beyni sessizleştiren sistem) uyarır ve beyin dalgaları ve beyni olumlu yönde etkileyen hormonlar üzerinde etkileri vardır.

Suyun hafifliği zihin üzerinde sakinleştirici bir etkiye sahip olabilir, hatta beyin dalgalarını değiştirebilir veya yavaşlatabilir.

Çocuklar için teknoloji içermeyen oyunlar” başlıklı blog yazımıza gidebilir ya da İyi Yaşa kategorisine geri dönebilirsiniz.